Kornfeil dojel v Brně šestý, Abraham devátý

Jakub Kornfeil na okruhu v Brně

Jakub Kornfeil na okruhu v Brně Zdroj: Profimedia.cz

Motocyklista Jakub Kornfeil dlouho bojoval ve Velké ceně České republiky v Brně o stupně vítězů ve třídě Moto3, nakonec dojel šestý. Ještě dvě kola před cílem byl na druhém místě. V závěru jej ale předstihla čtyřčlenná skupinka jezdců, kteří startovali s nastavením motocyklů na sucho. Druhý pravidelný účastník šampionátu Karel Abraham dojel v královské třídě MotoGP devátý, což je jeho nejlepší výsledek na Masarykově okruhu v kariéře.

Nejsledovanější závod Grand Prix ovládl Španěl Dani Pedrosa, který v dramatické koncovce porazil lídra šampionátu a svého krajana Jorgeho Lorenza. V Moto3 zvítězil Němec Jonas Folger, v Moto2 byl nejlepší Španěl Marc Márquez.

Zatímco Abraham si připsal nejlepší výsledek v Brně, Kornfeil vylepšil své maximum v sezoně. „Šesté místo je super, je to spousta bodů. Zároveň jsem ale trochu zklamaný, protože jsem patnáct kol jezdil druhý a nakonec mě v předposledním kole předjeli tihle rychlíci,“ řekl Kornfeil.

Druhý Čech na startu nejslabší kubatury Miroslav Popov, který se také zpočátku pohyboval v čele, čtyři kola před koncem po kolizi se soupeřem upadl.