Korunka miss patří Sabině Drahotové. Zářila radostí

Sabina Drahotová je Miss Dětského domova Střekov v Ústí nad Labem. O korunku Miss dětských domovů 2012 bude bojovat ve Volyni.

Měsíc žili v dětském domově přípravami na soutěž krásy, do které se zapojili potřetí. Jak se blížil termín, nervozita vrcholila. Vše musí klapnout. Čtrnáct dní potenciální krásky nacvičovaly chůzi, připravovaly se na volné disciplíny, vybíraly šaty. Dnem D byla neděle 12. února, kdy moderátor Miloš Janecký, který sám v dětském domově žije, zval na fiktivní pódium přihlášené dívky. Soutěžily ve dvou kategoriích. V „malé miss“ dívky od tří do osmi let a v „miss“ všechny starší. Nejprve tleskali té „malé“, Ivetě Balogové. Ale jen „velká“ miss postupuje do republikového kola.

Miss napotřetí

„Jsem hodně ráda, že jsem vyhrála,“ zářila štěstím s korunkou ve vlasech Sabina Drahotová. Misskou se chtěla stát už dvakrát předtím, ale pokaždé byla druhá. Do třetice získala titul, o který bojovala ve volné disciplíně tancem. Tanec a zpěv jsou její záliby, má ráda zvířata a je jí dobře mezi lidmi. Osmnáctiletá Sabina se učí druhým rokem cukrářkou, ze sladkého neodolá punčovému dortu. Zatím se učí péct kremrole a větrníky.

Přihlášené slečny z domova absolvovaly stejné disciplíny jako dívky na České Miss. Kromě volné disciplíny promenádu v plavkách, ve společenských šatech a rozhovor. Jak by měl vypadat chlapec snů Sabiny Drahotové? ptala se porota. „Měl by být hezký, upřímný a hodný,“ odpověděla.

O titulu Miss dětských domovů 2012 sní, jisté má však to, že příští rok bude jednou z porotkyň jako její předchůdkyně. Počtvrté už se do soutěže podle pravidel přihlásit nemůže.