Kouč Hejkal varuje starší hráče

Alarmující. Tak označil trenér Stanislav Hejkal prohru fotbalistů SK Kladno ve třetím druholigovém kole se Spartou B.

Sparťanská rezerva je rychlé, běhavé mužstvo. Má hráče, kteří loni vyhráli dorosteneckou ligu o více než dvacet bodů. A to jistě není náhoda.

Zkušenost bez nasazení

Podle kladenského kouče Stanislava Hejkala má Sparta na druhou ligu nadstandardní mužstvo. Zároveň je ale přesvědčený, že Kladno si mělo v tomto utkání poradit.

„Proti mládí jsme postavili naši zkušenost. Jenže co je platná zkušenost bez bojovnosti a nasazení?“ řekl Hejkal s tím, že zápas se Spartou byl v jistém smyslu mezní.

„Buď vyhrajeme a budeme v první polovině tabulky s plusovými body. Anebo to nezvládneme a budeme se muset rozhodnout co dál, jakou cestou chceme jít,“ uvedl kouč.

Přednost mladým?

SK Kladno zřejmě stojí na rozcestí. Hrát se zkušenými hráči, nebo dát přednost mladým i za cenu toho, že výsledky nebudou hned. Hejkal po zápase nechtěl hovořit o konkrétních hráčích, kteří zatím nesplňují jeho představy.

V pondělí ráno už byl před tréninkem otevřený. „Nebojím se říct, že herně se musí zvednout kapitán Jan Procházka, přidat potřebuje Pavel Bartoš, který byl tahounem mužstva,“ řekl Hejkal.

Největším zklamáním jsou pro něj výkony Tomáše Cigánka. „Pokud se nezlepší, dáme na jeho místě šanci mladým. Ono se vlastně zatím nic neděje. V tabulce pravdy máme nulu, ale já varuji. Kvůli předvedené hře,“ řekl trenér.

Přijíždí „Viktorie Milán“

Do Kladna v neděli 22. srpna přijede Viktoria Žižkov s novým trenérem Martinem Pulpitem a novým mužstvem.
„Pulpit mužstvo překopal, ve zpravodaji Viktorky se psalo o dvaceti odchodech. Hra se točí kolem Jana Novotného, který jaro odkopal v Kladně,“ uvedl Hejkal. Připomněl, že Pulpit je známý obdivem k italskému fotbalu a zejména hře Interu Milán.

„Viktorka hraje organizovaně, v bloku. A v útoku má šikovného Miroslava Markoviče, kterému nesmíme dát prostor. Zápas musíme zvládnout. Tříbodově,“ dodává Hejkal.