Krajští radní zavedou Senior pasy. Budou obdobou těch rodinných

Lidé z jižní Moravy, kteří jsou starší pětapadesáti let, budou čerpat slevy v lékárnách, lázeňství nebo třeba ve vzdělávání.

Rodinné pasy se na podzim rozrostou. Aktuální novinkou na jihu Moravy totiž budou Senior pasy, které mají oslovit lidi, jejichž rok narození je 1955 a více.

„Senior pas by měl fungovat hlavně na slevy ve zdravotnictví. Třeba při nákupu léků v lékárnických řetězcích. Slevy by lidé mohli uplatnit také v pečovatelské službě, lázeňství, wellnes, stravování, ubytování, cestování a celoživotním vzdělávání,“ řekl jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Slevy budou, podobně jako u projektu Rodinných pasů, v rozmezí od pěti do padesáti procent. „Také princip je podobný. Na základě registrace obdrží člověk slevovou kartu, díky níž může uplatňovat slevu u našich partnerů,“ vysvětlil Jiří Carda, ředitel společnosti Sun Drive Communications, která oba projekty koordinuje.

S pasem na Divoký západ

Držitelé Rodinných pasů si mohou v sobotu 21. srpna udělat výlet na Divoký západ. Už počtvrté je pro ně připravená show v areálu Westernového městečka Šiklův mlýn na Vysočině.

„Takhle bohatý program tu ještě nebyl. V Šiklově mlýně vystoupí například Jaroslav Uhlíř, kaskadéři nebo bratři Nedvědové,“ nastínil Carda sobotní program, který začíná v deset dopoledne a končí večer.

V Jihomoravském kraji se počet registrovaných rodin, využívajících slevové karty Rodinný pas, zvýšil od ledna do začátku srpna letošního roku z 28 670 na 33 727. Počet poskytovatelů služeb a obchodníků, zapojených do projektu, vzrostl ze 731 na 893.