Krokodýl Dundee prý ukrýval miliony v daňových rájích

Paul Hogan jako Krokodýl Dundee

Paul Hogan jako Krokodýl Dundee Zdroj: CTK

Australský herec Paul Hogan, který se v 80. letech proslavil jako představitel Krokodýla Dundeeho, ukrýval v daňových rájích prostřednictvím pochybných společností miliony dolarů. Tvrdí to švýcarský tisk. Čtyřiasedmdesátiletý Australan teď žaluje svého amerického daňového poradce, který si z Hoganova účtu ve Švýcarsku prý vzal zhruba 34 milionů dolarů (asi 882 milionů Kč) a uprchl s nimi.

Podle švýcarského deníku Sonntagszeitung Hogan v roce 1994 založil společnost, která měla před australskými úřady skrýt miliony dolarů. Hogan má podle informací americké justice už téměř 20 let asi 34 milionů dolarů u švýcarské banky Cornèr Bank. K těm se ale nemůže dostat.

Herec nyní správce svého majetku Philipa Egglishawa zažaloval u kalifornského soudu. Hogan tvrdí, že miliony na jeho účtu v Cornèr bance zpronevěřil. Peníze spravovala švýcarská firma Strachans, pro kterou finanční poradce pracoval, informovaly deníky Sydney Morning Herald a The Australian.

Hogan se po svém hereckém úspěchu usadil v kalifornském Malibu a oženil se s filmovou partnerkou Lindou Kozlowskou. Když v roce 2010 přicestoval do Austrálie na pohřeb své matky, byl zadržen a dočasně nesměl opustit zemi. Mezitím se však s australskými úřady dohodl na smíru.