Kterak dostal plachtící muž výchovný políček od smrti

Jeb Corliss při jednom ze svých úspěšných kousků, ilustrační foto

Jeb Corliss při jednom ze svých úspěšných kousků, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

O Jebu Corlissovi, muži plachtícím jako veverka ve speciálním obleku, jsme psali nedávno. Zmínili jsme se také o nehodě, která se mu stala v lednu v Table Mounatin v Jižní Africe. Nedávno se na internetu objevilo unikátní video natočené Corlissovým "spoluletcem", který letěl těsně za ním. Ze záznamu je jasně patrné, že Corliss, který vyvázl jen se zlomenýma nohama, unikl smrti o pověstný vlásek.

Video zachycuje celou akci v Table Mountain a v jeho závěru vidíme průběh společného letu obou mužů natočený z přilby druhého letce. Zotavující se Jeb Corliss pak na Facebooku popsal, co se stalo: mířil k černému balonu na okraji skály, který měli přeletět. On ale letěl o pár centimetrů níže, než bylo zdrávo, zavadil levou nohou kámen a ten ho za hranou skály nasměroval k zemi. Z videa je patrné, že Corliss po kotrmelcích ještě ve vzduchu jakž takž udržel formu „letící veverky“, ale na vyhození padáku už nezbyl čas a dobrodruh přistál v plné rychlosti.

Corliss si na Facebooku trochu sype popel na hlavu, říká, že si je plně vědom své vlastní zodpovědnosti za kousky, které provádí, a při nichž rozhodují centimetry o tom, zda uspěje nebo… Patně se ale nedá čekat, že by ho nehoda z Table Mountain od veverčího létání nadobro odradila.

Corlisse tentokrát zklamal odhad, který je při řízeném pádu naprosto nezbytnou podmínkou pro letcovo přežití