Další část miliardové série. Fanoušci Harryho Pottera připravují vlastní film

harry potter

harry potter Zdroj: instagram

harry potter
harry potter
harry potter
harry potter
harry potter
7
Fotogalerie

Sága o Harrym Potterovi patří mezi nejúspěšnější díla současné popkultury. Obliba kouzelného světa došla dokonce tak daleko, že fanoušci série chtějí natočit vlastní epizodu ze světa čar a kouzel. Jejich záměr posvětilo už i filmové studio Warner Bros, jež práva na příběh vlastní. 

25 miliard dolarů. To je podle odhadů z loňského roku hodnota světa Harryho Pottera. Kromě zisku z knih a návštěv filmů částku tvoří také sedm miliard za upomínkové předměty a hračky nebo dvě miliardy za prodej nosičů s filmy o Potterovi. Také proto loni na podzim zamířila do kin nová série Fantastická zvířata a kde je najít, jejichž kouzelný svět má producentům přisypat další peníze.

Daleko od zájmu producentů však vzniká nezávislý projekt Voldemort: Počátek dědice. Ten se má odehrávat ještě před událostmi z filmů o Harrym Potterovi, ostatně stejně, jako Fantastická zvířata.

Autoři projektu z filmového studia Tryangle chtěli původně na natáčení získat peníze pomocí crowdfundingové kampaně na serveru Kickstarter. Tu však stáhli a vše naznačovalo, že je projektu konec. Nyní však odhalili k připravovanému dílu ukázku, jež má parametry těch největších filmových děl. Výrobu filmu posvětilo také studio Warner Bors., nicméně pouze pod podmínkou, že snímek bude neziskový.

Film by se měl dotýkat témat, která autorka J.K. Rowlingová zmínila v knihách, ale osm dílů filmů o Potterovi je nijak nezmínilo. Především se tak vznikající dílo bude snažit odpovědět na otázku, jak se z chlapce Toma Raddla stal krvelačný černokněžník a Potterův hlavní nepřítel Voldemort.