Jobsův životopis se za týden dostal mezi 20 nejprodávanějších knih roku

Steve Jobs

Steve Jobs Zdroj: Apple.com

Na špičku žebříčku nejvíce prodávaných knih se za první týden na stáncích vyšplhala biografie spoluzakladatele Applu Steva Jobse, který začátkem října podlehl těžké nemoci. Během jediného týdne se knihy z pera Waltera Isaacsona prodalo 379 tisíc kusů.

Dílo s jednoduchým titulem „Steve Jobs“ přišlo na pulty 24. října a za jediný týden se prodalo třikrát více výtisků nežli u předchozího bestselleru The Litigators (Advokáti) Johna Grishama. Životopis se tak zařadil mezi dvacet nejprodávanějších titulů roku.

Už je to rok, co se v USA za první týden prodalo více výtisků nežli biografie Steva Jobse. Lidé loni v listopadu koupili přes 400 tisíc kusů biografie bývalého prezidenta George W. Bushe Decision Points (Rozhodující okamžiky) a podobné množství Deníku malého poseroutky od Jeffa Kinneyho.

Steve Jobs podlehl 5. října ve věku 56 let rakovině slinivky. Na knize o svém životě spolupracoval, měla vyjít teprve v příštím roce. Její vydání bylo vzhledem k jeho úmrtí uspíšeno. Práva na zfilmování Jobsova příběhu ke knize už zakoupilo studio Sony.

Jobsův životopis zaznamenal nebývalý prodejní úspěchJobsův životopis zaznamenal nebývalý prodejní úspěchJobsův životopis zaznamenal nebývalý prodejní úspěch