Ledeckého Hamlet už utržil v Japonsku přes 50 milionů

Muzikálový autor Janek Ledecký pokračuje v úspěšném tažení po Asii. Jeho titul Hamlet odstartoval 1. února sezonu v Japonsku. Doposud se vyprodalo 32 představení v Tokiu, dále bude muzikál putovat do Nagoje a Ósaky. Podle mluvčího Zdeňka Nováka se do konce února prodalo na 28 tisíc vstupenek. „Už nyní se počítá s pokračováním v další sezoně,“ doplnil Novák.

Ceny lístku na Hamleta se podle webových stránek muzikálu pohybují v Japonsku mezi 8500 až 11 tisíci jeny. V aktuálním kurzu to znamená rozpětí zhruba 1900 až 2400 českých korun za vstupenku. Dosavadní japonské tržby muzikálu Hamlet se tak mohou pohybovat mezi 53 až 60 miliony korun.

Licenci na Hamleta zakoupila japonská společnost Toho Production. Jde o takzvanou světovou verzi, kterou Ledecký vytvořil ve spolupráci s americkým režisérem Robertem Johansonem. Režii má na starost bývalý umělecký ředitel japonského národního divadla Tamiya Kuriyama.

Ledeckého muzikál bodoval i v Soulu

Muzikál Hamlet již předtím bodoval v Jižní Koreji. V Soulu se odehrálo na 500 repríz a stále se hraje.

Nová verze Hamleta – The Rock Opera – tento týden odstartuje i v pražském Divadle Broadway. V příštím roce by měla zamířit i do rumunského Národního divadla.

V domácím Česku muzikál Hamlet zaznamenal od svého uvedení v roce 1999 velký komerční úspěch. Odehrálo se zde na 700 repríz, dalších 150 pak následovalo na Slovensku.