Na internetu můžete zdarma zhlédnout dokumenty oceněné Českým lvem

z oceněného filmu Pod sluncem tma

z oceněného filmu Pod sluncem tma Zdroj: 4press.cz

Ode dneška až do neděle 11. března bude možné vidět na internetu po dobu jednoho týdne zdarma dokumenty, které byly nominované nebo oceněné v rámci Českého lva.

Provozovatelé portálu www.DAFilms.com, na němž zmíněné filmy najdete, pořádají tuto vstřícnou akci vůči uživatelům internetu a příznivcům filmu již čtvrtým rokem. Za tu dobu vidělo prostřednictvím akce pojmenované „Dokumenty Českého lva na DAFilms.com“ už téměř sto tisíc diváků.

Mezi streamovanými filmy byly například Občan Havel, René nebo Nesvatbov. Letos jsou k vidění dokumenty Divadlo Svoboda, Nickyho rodina,Trafačka – Chrám svobody, Vše pro dobro světa a Nošovic a Pod sluncem tma, za který získal režisér Martin Mareček Českého lva.

Hrdiny těchto filmů jsou například v zahraničí nejznámější osobnost českého divadla Jan Svoboda, záchrance dětí sir Nicholas Winton, v současné době vězněný výtvarný umělec Roman Týc a jeden ze zakladatelů grafitti Jan Kaláb, dva čeští rozvojoví pracovníci uprostřed Afriky a korejské automobilky v české vesnici Nošovice.