Ošetřovatel si zoo pohlídá, diváky ale ne

Kamarádi. Ošetřovatel Griffin (Kevin James) a gorila Bernie si vzájemně vypomůžou

Kamarádi. Ošetřovatel Griffin (Kevin James) a gorila Bernie si vzájemně vypomůžou Zdroj: falcon

Čeští filmoví distributoři nejspíš chtějí, aby lidé týden na přelomu srpna a září strávili kdekoli, jen ne v kinech. Jedinou skutečnou premiérou tohoto týdne je totiž hloupá romantická komedie Ošetřovatel o jednom dojemném zaměstnanci zoo. Ošetřovatelovy ambice a schopnost pobavit jsou velmi nízké.

Jedná se o kopu klišé známých z nejprůměrnějších romantických snímků, jejímž jediným kořením jsou mluvící zvířata. Ta se pak pokoušejí ošetřovatele, hodného, ale co se žen týče trochu ňoumu, naučit balit a vůbec uspět v životě. Ten, zcela nesmyslně, pak většinu modelů zkouší. A některé z nich fungují více (odhánět rivala agresivním vřeštěním) a jindy méně (vyznačení teritoria močí, což v restauraci působí nevhodně).

Díky tomu se na moment stane veleúspěšným byznysmenem, získá ženu, po níž původně toužil, ale zároveň se musel zbavit svého pravého já. A právě v tuto chvíli pochopí, že pravá láska i štěstí jsou jinde.

Naivní rustikální pravda skoro jako z Babičky Boženy Němcové, jen v mnohem odpornějším podání a mluvícím Sultánem, Tyrlem a s další zvěří.

Ošetřovatel

(komedie, USA, 104 minut)
Režie: Frank Coraci
Premiéra: 1. září
Hodnocení: 20 %