Před 30 lety odstartovali Simpsonovi svou slavnou kariéru

Simpsonovi

Simpsonovi Zdroj: Prima TV

Simpsonovi
Simpsonovi
Postava Lisy ze seriálu Simpsonovi dostala nový hlas Ivanky Korolové
4
Fotogalerie

První dvouminutový skeč se Simpsonovými - rodině Homera a Marge Simpsonových a dětech Bartovi, Lise a Maggie - byl vysílán před třiceti lety, 19. dubna 1987, v Show Tracey Ullmanové. Skeč si ihned získal takovou popularitu, že se vedení studia Fox rozhodlo věnovat jim hlavní vysílací čas. Animovaný seriál Simpsonovi se pak začal vysílat 17. prosince 1989.

Seriál vytvořil režisér Matt Groening, jenž má na kontě další úspěšné seriály, třeba Futuramu. Tento nejdéle vysílaný animovaný seriál v historii americké televize běží již 28. sezonu a stal se doslova ikonou americké kultury. V roce 2006 byl uveden do kin celovečerní film Simpsonovi.

V seriálu se objevila i řada slavných osobností - Bono Vox, Tony Blair, Paul McCartney, J. K. Rowlingová, Rolling Stones, Elton John, Britney Spearsová, tenisové duo sester Williamsových. Z hudebních skupin pak Aerosmith, Red Hot Chilli Peppers, Green Day či Coldplay. Nejen v zábavní branži se ostatně už dávno vžilo heslo: "Kdo se neobjevil v Simpsonových, jako by nebyl." Před pěti lety se v 500. dílu seriálu objevil i kontroverzní spoluzakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange.

Video placeholde
Postava Lisy ze seriálu Simpsonovi dostala nový hlas Ivanky Korolové • Prima TV