Simpsonovi nakonec neskončí, studio Fox se s herci dohodlo

Hollywoodské studio 20th Century Fox Television oznámilo, že natočí další dvě série animovaného seriálu Simpsonovi. Podařilo se mu dohodnout na honorářích s herci, kteří oblíbené žluté postavičky namlouvají. S odvoláním na agenturu Reuters to sdělila agentura Mediafax.

„Fox bude pokračovat v Simpsonech, nejdéle běžící komedii v televizní historii, v další neuvěřitelné 24. a 25. sérii,“ uvedla společnost v prohlášení. Jakým způsobem se společnost nakonec s herci dohodla ale odmítá sdělit.

Jednou z nabídek, kterou prý studio Fox učinilo je, že dabérům sníží honoráře o 30 procent. Podmíněno je to však tím, že herci zároveň dostanou určitý podíl ze zisku, který plyne z vysílání seriálu, jeho prodeje dalším stanicím a z prodeje souvisejících reklamních předmětů.

Harry Shearer, který v legendárním animovanému seriálu namlouvá chamtivého pana Burnse a pobožného Neda Flanderse, dokonce nabídl, že si nechá snížit honorář o 70 procent. K tomu žádal „malý podíl na eventuálním zisku“. Televize jeho návrh odmítla.

Studio nedávno oznámilo, že si již nemůže dovolit točit další epizody, aniž by hercům, kteří Homera a spol. namlouvají, nesnížili honoráře o 45 procent. Roční plat herců činil 8 milionů dolarů.

Televize Fox vysílá již 23. sérii úspěšného seriálu Matta Groeninga. Vůbec první minisérie o rodině Simpsonových se na amerických obrazovkách objevila v dubnu 1987. Seriál, který se za dobu své existence vysílal ve více než 90 zemích světa, má na kontě bezmála 500 dílů.