Slavící Sting vydává album největších sólových hitů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Šedesáté narozeniny dnes slaví britský zpěvák, baskytarista a skladatel Sting. Muzikant, vlastním jménem Gordon Matthew Sumner, doufá, že ve skvělé formě bude i v 85 letech - podobně jako Tony Bennett, který coby pětaosmdesátiletý tento týden obsadil se svým novým albem první místo v žebříčku prodejnosti podle časopisu Billboard.

„Snad bude příštích 25 let stejných, pokud se jich dočkám,“ řekl Sting podle agentury AP. „Bez hudby bych nemohl žít,“ dodal.

Kromě šedesátin slaví letos Sting i 25 let sólové kariéry. Na konci 70. let sklízel úspěchy coby frontman skupiny The Police s hity jako Every Breath You Take nebo Every Little Thing She Does Is Magic. Neméně úspěšné byly poté i jeho sólové projekty; celkem je držitelem 16 cen Grammy.

Tento týden vyšel kompilát tří CD s největšími zpěvákovými sólovými skladbami s názvem Sting: 25 years. Již 18. října bude následovat deska Sting: The Best of 25 Years, která bude obsahovat výběr 12 vylepšených nahrávek jeho sólové kariéry.

Sting nyní neplánuje vydání nového alba. Uvedl, že pracuje na muzikálu, který je o stavbě lodí v jeho rodné severní Anglii.

Už 21. října zahájí v Bostonu americké turné pod názvem Back to Bass Tour. S malou kapelou se na něm vrátí k baskytaře. „Mám za sebou 200 koncertů na turné se symfonickým orchestrem, takže jsem chtěl přehodit výhybku a dělat něco, co jsem dělal dřív,“ řekl Sting.

I když je hudebním veteránem, tak se prý stále učí. „To nikdy nekončí,“ poznamenal. Učit se podle něj člověk přestane, až zemře.

S country zpěvákem Vincem Gillem nedávno Sting nahrál koncert pro Country Music Television. Záznam, na kterém zpívají vzájemně své největší hity, bude odvysílán 25. listopadu.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.