Soumrak českých seriálů?

Ženské osazenstvo seriálu Ententýky.

Ženské osazenstvo seriálu Ententýky. Zdroj: Profimedia

Seriál Ententýky, který od září vysílá Česká televize, skončí v prosinci první řadou. Informaci potvrdil producent seriálu Pavel Anděl. Seriál tak potká stejný osud, jako seriál Obchoďák konkurenční televize FTV Prima.

„Od České televize jsem dostal písemné vyjádření, že další řada seriálu Ententýky se nebude natáčet,“ řekl ČTK Anděl. O pokračování pořadu by prý ještě mohl jednat s dalšími televizemi. „Bude to ale komplikované, protože jsme museli zbourat ateliér,“ dodal Anděl.

ČT údajně neuvedla jasný důvod, proč ve vysílání seriálu nechce pokračovat. „Chápu nespokojenost s televizními čísly. Těch nových seriálů bylo na podzim hodně. Velký zájem byl ale o Ententýky na internetu,“ podotknul Anděl.

Na úspěšnost Ententýky na internetu poukázal začátkem října také generální ředitel ČT Petr Dvořák v rozhovoru pro Český rozhlas. Seriál na webu ČT registruje v průměru více než 124 tisíc zhlédnutí na jeden díl. V televizi dosud odvysílaných šest dílů z celkových 15 vidělo v průměru přes 400 tisíc lidí. Kolem milionu diváků láká k obrazovkám od září každou středu seriál TV Nova Gympl s ®učením omezeným. Obchoďák sleduje v průměru asi 600 tisíc lidí.

Jaroslav Rudiš: Budu Němce učit krást příběhy

Ententýky zaměřený na mateřství a vztahy byl v létě uveden jako jedna ze stěžejních podzimních novinek cílená na mladé publikum. ČT po druhém dílu seriál přesunula z hlavního vysílacího času ve středu ve 20:00 na deset minut před devátou a seriál tak prohodila s Poštou pro tebe. Sledovanost se ale po programové změně výrazně nezvýšila.