V hradeckém Festivalparku začal 17. ročník Rock for People

festivaly, koncerty

festivaly, koncerty

Na letišti v Hradci Králové začal 17. ročník festivalu Rock for People. V prostorách Festivalparku se dnes koná takzvaný Večírek pro nedočkavé. Na třech pódiích se v dnešním programu představí přes dvě desítky tuzemských kapel a interpretů, mimo jiné Plexis, The Prostitutes, Žlutý pes nebo Republic Of Two.

Festivalový areál se jen zvolna zaplňuje návštěvníky. Pořadatelé očekávají návštěvu až 30.000 lidí. Na místě se vstupenky prodávají za 1800 korun na všechny čtyři dny a za 1200 korun na jeden den. Své zboží připravují stánkaři a dokončují se dvě největší pódia, která budou v provozu od neděle.

Dnešní program po 14:30 otevřela broumovská skupina Imodium, která hned v úvodu zahrála svůj aktuální hit Polarity. V zaplněném velkém bývalém vojenském hangáru s názvem Talent & jam stage byl o první vystoupení letošního festivalu takový zájem, že mnozí zájemci zůstali před vchodem.

Letošní Rock for People nabídne vystoupení 140 kapel, 20 dýdžejů a 26 divadelních souborů. Na třech hlavních pódiích zahrají My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, White Lies, The Wombats, německých Digitalism nebo The Streets. Potvrzeny jsou i tuzemské kapely jako Tata Bojs, Kryštof. Tři sestry, Vypsaná fixa, Nightwork či Buty.

Na místě se vstupenky prodávají za 1800 korun na všechny čtyři dny a za 1400 korun na jeden den. Loňský ročník festivalu navštívilo téměř 28.500 fanoušků, nejvíce v jeho historii. Z pohledu bezpečnosti se obešel bez větších potíží. Prostory Festivalparku oproti loňsku doznaly značných změn. Nově nabízejí zastřešené prostory pro více než 15.000 lidí a 6000 míst k sezení.