V pražské O2 areně dnes vystoupí Lenny Kravitz

Kenny Kravitz

Kenny Kravitz

(VIDEO) V pražské O2 areně dnes vystoupí multiinstrumentalista Lenny Kravitz. Nositel čtyř prestižních cen Grammy v Praze představí své poslední album Black and White America. V roli předskokana vystoupí americký zpěvák, skladatel a producent Raphael Saadiq.

Kravitz v Praze vystoupí tři roky po koncertu k tehdejšímu albu It Is Time For A Love Revolution, na kterém si podle svého zvyku nahrál většinu nástrojů sám. Také letos zazpívá a zahraje nové písně i svoje největší hity jako Are You Gonna Go My Way, It Ain't Over 'til It's Over či American Woman.

Kravitz se narodil v New Yorku v rodině bahamské herečky a televizního producenta židovského původu. Už jako pětiletý se rozhodl, že chce být hudebníkem, a začal hrát na hudební nástroje. Své první album nahrál sám v roce 1989, aktuální Black and White America je jeho devátým.

Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way

Kravitzova hudba obsahuje prvky klasického rocku a staré školy soulu, což hudebník kombinuje s dalšími styly jako je funk, reggae, hard rock, psychedelic a folk. Podle americké televize VH1 je jedním ze sta nejdůležitějších představitelů hardrocku.

Českou metropoli, kde zahraje počtvrté, Kravitz dobře zná. Jeho zdejší premiérou bylo v roce 1996 vystoupení v hale na Výstavišti.