Kvalitní bydlení na dobré adrese

Jedinečný rezidenční projekt Vila Verde se sedmi byty a jedním penthousem vzniká v pražské čtvrti Bubeneč. S ohledem na okolní zástavbu, již tvoří domy ve stylu moderny a funkcionalismu, se projekt skládá ze dvou vzájemně prolnutých kvádrů.

Rezidenční projekt ve Vietnamské ulici je zasazený mezi stávající vily a nabídne celkem sedm vzdušných bytů, včetně jednoho penthousu, na které připadá čtrnáct podzemních garážových stání. Umístění nedaleko centra Prahy, blízkost Pražského hradu a největšího pražského parku Stromovka spolu s výbornou dostupností letiště činí z Vily Verde atraktivní investici pro náročnou českou i zahraniční klientelu.

Autory architektonické podoby jsou Martin Sladký a Zuzana Strouhalová ze studia de.fakto. Vnější vzhled budovy vychází z původního a také i dnes relativně optimálního kompozičního členění hmot. Vlastní tvarosloví a povrchy budovy však jednoznačně citují možnosti dnešní architektury. Hmotu objektu tvoří dva kvádry se společným průnikem. Ten přední, uliční, který hmotově odpovídá ostatním hmotám v ulici, je výrazově intenzivní, zatímco druhý, do zahrady ustoupený kvádr je pokryt zelenou fasádou s potlačeným vnímáním oken, a tak splývá s pozadím okolních zahrad. Vnitřní dispozice jednotlivých podlaží a konstrukční řešení umožňuje více možných půdorysných variant v každém patře. Vlastní materiálové provedení budovy i jejího interiéru (standardů) je na vysoké kvalitativní i estetické úrovni.

#####Nejvyšší nároky na pohodlný život

Objekt je vybaven nejmodernějšími technologiemi, které spolu komunikují prostřednictvím systému IQ HOUSE. Vše je projektováno s důrazem na nejvyšší míru ekonomičnosti a zajištění co nejnižších nákladů na provoz domu. Například větrání každého bytu je vyřešeno řízenou rekuperací, která zajišťuje stále čerstvý vzduch bez nutnosti otevření oken, čímž se tato vila dostává do kategorie energeticky úsporného domu. Samozřejmostí jsou dostupné moderní datové a telefonní rozvody. Dále je k dispozici centrální rozvod pozemního televizního signálu, satelitní televize a kabelové televize UPC. Bezpečnost budoucích vlastníků je zajištěna kamerovým systémem, s možností napojení na pult centrální ochrany.

Generálním dodavatelem stavby se stala společnost Hinton, která zvítězila ve výběrovém řízení pořádaném developerem projektu, společností Real 11 a. s. Hinton je nově vzniklá česká stavební firma pod vedením Zdeňka Burdy, bývalého ředitele a předsedy představenstva firmy Skanska. Prodejcem bytů je renomovaná pražská realitní kancelář Svoboda & Williams.