Lada v Moskvě: Kalina v novém a koncept XRAY

Ruský koncept XRAY

Ruský koncept XRAY Zdroj: Autorevue.cz

Lada Kalina
Interiér Lady Kalina
Koncept XRAY
Koncept XRAY
Koncept XRAY
6
Fotogalerie
Lada už na jaře letošního roku slibovala důkladný facelift modelu Kalina. Vzhledem k tomu, že tento model započal své působení na trhu už před více než osmi lety, byl nejvyšší čas. Kalina dostala především jiný design, který si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Nutno podotknout, že změny automobilu velice výrazně pomohly.

Novinky se týkají také techniky. Přepracované je řízení, které by mělo být strmější, zadní náprava by měla být převzatá z modernější Granty (ta se jen tak mimochodem představí u nás už na podzim) a podle slibů automobilky se hodně pracovalo také na interiéru. Důvodem je touha oslovit více evropských zákazníků. No a konečně se můžete, v případě, že se vám kalina líbí, těšit také na bohatší výbavu zahrnující palubní počítač, vyhřívané čelní sklo nebo dokonce multimediální systém s dotykovou obrazovkou.

Možná ještě zajímavější záležitostí než přepracovaná Kalina je koncept XRAY. Není žádným tajemstvím, že pro Ladu aktuálně pracuje Steve Mattin. Kdo by náhodou nevěděl, o koho jde, tak tento pán pracoval dříve pro Volvo. Kromě pěkného designu ale Lada nevydala žádné podrobnosti, takže se vlastně o konceptu neví vůbec nic. Každopádně nová studie rozhodně nevypadá vůbec špatně.