Land Rover představil tři nové edice Defenderu. Do ČR dorazí jen dvě

Land Rover představil tři nové edice Defenderu

Land Rover představil tři nové edice Defenderu

Příběh Defenderu je hodně dlouhý, ale nezadržitelně se blíží ke svému konci. Automobilka opět potvrdila, že stávající produkce v Solihullu skončí letos v prosinci. Defender tak vstupuje do svého posledního roku na evropských trzích, což je moment, který si žádá něco speciálního.

Land Rover připravil hned čtyři speciality a začít nemůžeme jinak než trojicí speciálních edicí Defenderu. Zájemci mohou sáhnout po variantách Heritage, Adventure a Autobiography. První jmenovaná je, jak název napovídá, inspirovaná prvními Defendery. Auto dostalo světle zelenou barvu karoserie, kontrastní bílou střechu, starou masku chladiče i staré logo automobilky. Prodávat se budou verze 90 a 110.

Land Rover představil tři nové edice Defenderu (model Heritage)Land Rover představil tři nové edice Defenderu (model Heritage)

Adventure Edition je naproti tomu moderní Defender určený pro lidi, kteří chtějí využít schopnosti tohoto auta na maximum. Land Rover proto přidal ochranu podvozku, vytažené sání a terénní pneumatiky Goodyear. Do interiéru se pak nastěhovalo kožené čalounění. K dispozici budou varianty 90 Hard Top, 90 Station Wagon, 100 Utility Wagon a 110 Station Wagon.

Land Rover představil tři nové edice Defenderu (model Adventure)Land Rover představil tři nové edice Defenderu (model Adventure)

Nejluxusnější a nejdražší novinkou je Autobiography. Mělo by jít o nejkomfortnější a také nejrychlejší Defender. Tohle provedení poznáte podle diodových světel, šestnáctipalcových litých kol, kompletně koženého interiéru, hliníkových detailů uvnitř a hlavně podle zvýšeného výkonu. Ten narostl na 110 kW/150 koní (původně 90 kW/122 k) a točivý moment vyrostl z původních 360 Nm na 400 Nm. Autobiography je ovšem varianta, která se na českém trhu prodávat nebude. Zbylé dvě se nám nevyhnou.

Land Rover představil tři nové edice Defenderu (model Autobiography)Land Rover představil tři nové edice Defenderu (model Autobiography)

Čtvrtou specialitou, o které byla řeč v úvodu, je obří nákres Defenderu, který Land Rover vytvořil na pláži Red Wharf Bay. Je to odkaz do minulosti. Na stejném místě v roce 1947 hlavní inženýr automobilky Rover, Maurice Wilks, poprvé načrtnul do písku siluetu současného Defenderu.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz