Legenda odchází. Budějovický brankář Roman Turek ukončil aktivní hráčskou kariéru

Extraligoví hokejisté HC Mountfield přišli o svého dlouholetého brankáře. Roman Turek se rozhodl ukončit aktivní hráčskou kariéru.

Skončila legenda. Hokejisté extraligového HC Mountfield se v nadcházející sezoně budou muset obejít bez své největší hvězdy – brankáře Romana Turka. Ačkoliv zkušený gólman začal ve čtyřiceti letech letní přípravu na nadcházející sezonu, dnes dopoledne přišel klubovému vedení i spoluhráčům oznámit, že končí s aktivní hráčskou kariérou. Ještě v úterý přitom chytal v Plzni v přípravném zápase, kde inkasoval tři branky.
Roman Turek se bude i nadále angažovat v budějovickém hokeji, protože zůstává viceprezidentem občanského sdružení mládežnické organizace HC České Budějovice. „Romana zcela chápu. Odchod z vlastní vůle je ten nejtěžší, v hokejové kariéře je to ten nejsložitější krok,“ říká na internetových stránkách klubu k odchodu zkušeného gólmana sportovní manažer Josef Zajíc. Strakonický rodák se vrátil do budějovického klubu v sezoně 2004/05 a pomohl mu k návratu do extraligy, aby v dalších třech sezonách dovedl svými jistými zákroky v bráně celek do semifinále soutěže. V minulé sezoně pak skončil v předkole play-off. Roman Turek odehrál v reprezentaci 52 zápasů a je i mistrem světa z Vídně z roku 1996 a zároveň vítězem Stanley Cupu s Dallasem.