Letos v září představí Tesla vlastní elektrický kamion s automním řízením

Takhle nějak by to mohlo vypadat. Jenže toto není Tesla, ale konkurence s provokativně zvoleným jménem Nikola Motor Company.

Takhle nějak by to mohlo vypadat. Jenže toto není Tesla, ale konkurence s provokativně zvoleným jménem Nikola Motor Company. Zdroj: Autorevue.cz

Tahač Nikola One Truck byl loni představen ve fázi konceptu. Pohání ho elektromotory, elektřina se vyrábí skrze palivové články z vodíku.
Neoficiální designový návrh pick-upu Tesla.
Neoficiální designový návrh pick-upu Tesla.
Tesla Model 3
Tesla Model 3
12
Fotogalerie

Tesla tento rok spustí hromadnou výrobou nového levného elektromobilu Model 3, který doplní současné dražší elektromobily Model S a Model X. Tesla ale rozhodně nezastavuje v oblasti nových produktů a potvrdil to nový tweet přímo od Elona Muska.

Dle oznámení totiž v září Tesla představí elektrický kamion, což znamená obrovskou změnu – Tesla se díky tomu pustí do obřího segmentu logistiky, kde je opět spoustu hráčů ze „staré spalovací školy“. Je jasné, že i u kamionů bude moci Tesla skvěle využít vlastní systém autonomního řízení, který je obzvláště v tomto segmentu důležitý.

Nedávno se objevil například nový startup Otto, který se zabývá vývojem automaticky řízených kamionů, na začátku byl ale koupen Uberem, který se tak v tomto směru nejspíše stane konkurencí Tesly.

I po tak významné novince, která určitě v budoucnu umožní akcelerovat příjem společnosti, ale Elon Musk také prozradil, že Tesla chystá do 18 až 24 měsíců uvést i elektrický pick-up, což je populární druh většího americké vozidla s velkou korbou. Tesla také dříve oznámila, že chystá i minibus postavený na základech většího Modelu X. Zda se tomu ale stane ještě tento rok, není jisté.

Web TruckTrend ukázal i galerii designového návrhu, jak by takový pick-up mohl vypadat. Vychází ze současného designu vozů Tesla, ale drží se standardních proporcí tradičního amerického pick-upu. Na obrázky i dalších vozidel Tesla se podívejte v galerii výše.