Lipník nad Bečvou v pořadu "Památky na prodej"

ZMĚNA TERMÍNU. Lipník bude v televizi. Ale později. Původní termín vysílání 7. dílu pořadu České televize "Památky na prodej" se kvůli vysílání Zimních olympijských her přesouvá až na 6. března na 18. hodinu. Na programu ČT2 diváci uvidí díl "Přestavlky a Lipník nad Bečvou".

„Lipník nad Bečvou žádnou památku k prodeji nenabízí. Město bude v pořadu uvedené jako příklad zdařilé rekonstrukce zámku a zámeckého areálu. Protikladem mu bude zámek v Přestavlkách, který je na prodej. Obě budovy před časem přestaly být sídlem vrchnosti a začaly sloužit lidem. Lipenský zámek dříve jako správa velkostatku a byty úředníků, nyní jako sídlo městského úřadu, přestavlcký zámek sloužil po roce 1945 potřebám obce, nyní je zpět v držení rodu Kinských a v nájmu v něm působí místní obecní úřad,“ uvedla v tiskové zprávě Blanka Prudilová z Městského úřadu v Lipníku nad Bečvou.

Televizní štáb natáčel v zámku, na střešní zahradě a na zámeckém nádvoří vloni 4. září. „Pořadem provází známá charismatická osobnost - herec, muzikant, moderátor a divadelní režisér Ondřej Havelka. V tomto dílu o městě i památkách mluví se starostou města Miloslavem Přikrylem a s památkářem Josefem Březinou,“ informovala Blanka Prudilová.

www.mesto-lipnik.cz/kultura/lipnik-v-televizi2.html