Litvu budu trávit ještě dlouho

Reprezentační obránce Roman Hubník hovoří o padesátitisícových návštěvách ve druhé bundeslize, o Sigmě i bratru Michalovi.

Do Olomouce přijel nažhavený na první zápas v reprezentaci před „svým“ publikem. Po porážce národního týmu od Litvy 0:1 odjížděl odchovanec Sigmy Roman Hubník do Německa, kde hraje za druholigovou Herthu Berlín, se špatnou náladou. „Je to velké zklamání. Jsem smutný o to víc, že jsem se na zápas v Olomouci hodně těšil. Tohle budu trávit ještě dlouho,“ řekl šestadvacetiletý Hubník.

Součástí přípravy na Litvu byl i zápas proti Sigmě. Jak jste si ho užil?

Hrál jsem jen poločas, zkoušeli jsme hodně standardek. Bohužel kvůli zdravotním problémům nehrál brácha Michal. Po zápase se Slavií dostal čtyři dny volna a nebylo by dobré, kdyby riskoval zranění. Ale snad si s ním jednou zahraju.

Panuje mezi vámi sourozenecká soutěživost, scházíte se spolu třeba na hřišti nebo na kurtu?

Vůbec ne, když máme volno, tak se sejdeme spíš na pokec u kávy.

Co říkáte na bratrovy současné střelecké úspěchy a vstup Sigmy do letošní sezony? Může Olomouc sáhnout po titulu?

Jsem rád, že mu to takhle dobře střílí a hlavně, že se daří celému týmu. Doufám, že to tak bude pokračovat i dál. O titulu je předčasné hovořit. Přeju si, ať klukům tahle skvělá forma vydrží, Určitě může přijít nějaká krize. Pokud to ale takhle dobře potáhnou během podzimu, tak by na jaře klidně mohli hrát i o titul.

Jak jste zatím spokojený s působením v Hertě?

Sezonu jsme začali dobře, první dva zápasy jsme vyhráli. A zájem diváků je velký, na první utkání jich přišlo padesát tisíc. To jsem ani nečekal. Sezona bude dlouhá a těžká, ale doufám, že postoupíme. Jednoznačný cíl je návrat zpátky do Bundesligy.

Jak často se teď dostanete do Olomouce?

Když mám trochu čas, tak se sem snažím přijet. Cítím se jako Olomoučák, mám tu už asi jedenáct let trvalé bydliště, a když říkám „doma“, myslím tím jednoznačně Olomouc.

Jak se vám líbí nová jižní tribuna Androva stadionu?

Průběžně jsem sledoval na internetu, jak stavba probíhá. Navíc jsem byl v Olomouci měsíc na dovolené, šel jsem na zápas Sigmy s Brnem, takže už jsem měl i možnost vidět tribunu kompletně hotovou. Je to na českou ligu moc hezký stadion.

Co říkáte přestupu Tomáše Kalase do Chelsea? Dosud jste vydělal nejvíc peněz Sigmě přestupem právě vy, teď vás trumfl tenhle mladík.

Vůbec jsem nevěděl, že Olomouc má takový talent. Určitě je to přestupová bomba. Dostat se z české ligy rovnou do Chelsea, to se nestává každý rok. Přeju Tomášovi, aby mu vydrželo zdraví a prosadil se letos do základní sestavy Sigmy. Kariéru má před sebou, a když si ho vyhlédl takový klub jako Chelsea, tak v něm určitě něco je.