Mandrage vyrazí s doprovodem orchestru na akustické turné

Mandrage

Mandrage Zdroj: Profimedia.cz

Plzeňská kapela Mandrage na listopadovou Siluety Tour Part II od února naváže sérií akustických koncertů. Na turné nazvaném Od začátku připomenou písně od počátku jejich společné kariéry v roce 2001. První koncert se uskuteční 18. února v plzeňském Divadle Alfa.

„Plánujeme zmapovat celou historii kapely Mandrage tak trochu netradičním způsobem, pomocí divadelní výpravy, s pomocí všemožných talentovaných hostů. Půjde hodně o kouzlo okamžiku a můžeme garantovat, že diváci se nepřestanou bavit a trošku ani divit,“ uvedla skupina Mandrage.

Písně budou doplněny o hudební doprovod smyčcového kvarteta, dechového tria a vokalistek. Vyvrcholením turné bude pražský koncert v divadle Hybernia 18. března. V rámci turné kapela navštíví 15 míst a zakončí jej 20. dubna ve Svitavách.

Akustické koncerty jsou u tuzemských interpretů populární. Akusticky se v nedávné době prezentovaly například kapely Wohnout a Divokej Bill. Mandrage se v akustické podobě chtějí představit v divadlech. „Chceme našim posluchačům ukázat, že divadlo není jen Prodaná Nevěsta nebo muzikály Michala Davida, ukázat jim, že divadlo stále žije a může být i zábavné,“ uvedla kapela.

Pro Mandarge je Od počátku prvním akustickým turné v kariéře. Proto se s některými aranžmá prý trápili. „Baví nás posouvat hranice našich možností a využívat daná prostředí do jejich maxima. Divadelní prostory jsou opravdu fascinující svojí variabilitou a možnostmi, které nabízí. Část naší kapely v divadle vyrostla, a tak máme k těmto místům opravdu vřelý vztah,“ dodali členové Mandrage.

Mandrage na hudební scéně působí přes deset let. Nejvytíženější období zažili po vydání druhého alba Hledá se žena v roce 2009, kdy odehráli za rok na 180 koncertů. Nové album Siluety kapela pokřtila na loňském turné.