Mario Lička: Venku hrát umíme

Fotbalisty Baníku Ostrava čekají dva důležité zápasy na hřištích soupeřů.

Fotbalisté Baníku Ostrava mají příštích dvou kolech před sebou nelehký úkol. Slezané hrají dvakrát po sobě na hřištích soupeřů, Liberce a Bohemians 1905. Bojují o titul, a chtějí proto vyhrát. „Nemáme se čeho bát. Venku hrát umíme, to jsme ukázali i v Teplicích, kde jsme také vyhráli,“ říká ostravský záložník Mario Lička. Liberec hraje ve středu tabulky, patří mu deváté místo a podle Ličky nemá co ztratit. Určitě nebude jen bránit. „To by nám mohlo vyhovovat. Co se týká Bohemky, tam to bude jiné. Pražané budou bojovat a také je vyhecují jejich fandové. Ale oba zápasy vidíme optimisticky,“ míní Lička. Odchovanec Baníku na podzim nastřílel sedm branek. Na jaře se bohužel nemůže trefit. „Trochu jsem se zasekl. Do šancí se ale dostávám. Vždy chybí jen kousek, aby to tam padlo,“ vypráví Lička, kterému chybí v ochozech více fanoušků. V mistrovské sezoně 2003/04 byly Bazaly většinou vyprodané. Letos se návštěvnost pohybuje kolem sedmi tisíc.
„Je to i počasím. Nebo shodou různých okolností. Když už přijede atraktivní soupeř jako Slavia, tak ve stejný den hrají doma hokejisté Vítkovic, a ještě k tomu oba zápasy běží v televizi,“ přemítá Lička.
Jeho i spoluhráče čekají poslední dva zápasy na Bazalech. Od příští sezony musí ostravští fotbalisté hrát ligu na vyhřívané trávě ve Vítkovicích. „Tyhle věci v těchto dnech vůbec neřešíme. Jsme soustředění výhradně na nejbližší utkání a potom na zápas roku proti Spartě. Věřím, že to budou Bazaly vyprodané,“ doufá Mario Lička.