Maserati GranTurismo v sériích Centennial oslaví 100. výročí značky

Maserati GranTurismo

Maserati GranTurismo Zdroj: Maserati

Pro letošní autosalon v New Yorku si automobilka Maserati připravila premiéru edicí Centennial odvozených z řady GranTurismo.

Ve vzpomínkách většiny z nás stále ještě září hvězda speciálu Maserati Alfieri, jenž se stal jednou z nejzářivějších premiér letošního autosalonu v Ženevě. Automobilka Maserati letos slaví úctyhodné výročí v podobě 100. narozenin a jako součást průvodního programu připravila pod hrdým označením Centennial speciální edice vozů Maserati GranTurismo a Maserati GranCabrio.

Maserati GranTurismoMaserati GranTurismo | Maserati

Při prvním pohledu na snímky vás zřejmě zaujmou nové, speciální barvy. Kupé GranTurismo nese červený lak Magma, přičemž roadster GranCabrio je lakován odstínem modrá Inchistro, jež mají připomínat barvu v emblému značky Maserati, resp. domácího města Boloně. Zákazník bude moci vybírat i z dalších čtyř barev, přičemž ve všech případech se tyto odstíny promítají také do zbarvení detailů v interiéru včetně dekoračních částí čalounění.

Maserati GranTurismoMaserati GranTurismo | Maserati

Stehování sedadel pak odráží barvy středových krytek litých ráfků. Interiéry jsou u kupé čalouněny černou, u roadsterů pak krémovou kůží, těšit se můžete také na dekorační prvky z uhlíkových kompozitů a originální emblémy. O pohon se stará osmiválec 4,7 l převzatý z verze Maserati GranTurismo MC Stradale a kombinovaný s šestistupňovou samočinnou převodovkou ZF, přičemž nejvyšší rychlost u všech verzí činí 300 km/h.

Maserati GranTurismoMaserati GranTurismo | Maserati

Článek vyšel na webu Autorevue.cz