Medailí ke sponzorům. Jak může úspěšná olympiáda nasměrovat kariéru Ledecké a spol?

To však neznamená, že by o Ledeckou nebyl ze strany sponzorů doposud zájem. Lyžuje v takzvaném Visa týmu, jež sponzoruje provozovatel platebních karet, jedním z jejích hlavních partnerů je například Coca-Cola, zároveň také sponzor letošní olympiády. Mezi významné značky podporující dceru zpěváka Janka Ledeckého patří rovněž automobilka Audi.

To však neznamená, že by o Ledeckou nebyl ze strany sponzorů doposud zájem. Lyžuje v takzvaném Visa týmu, jež sponzoruje provozovatel platebních karet, jedním z jejích hlavních partnerů je například Coca-Cola, zároveň také sponzor letošní olympiády. Mezi významné značky podporující dceru zpěváka Janka Ledeckého patří rovněž automobilka Audi. Zdroj: ACS Dukla

Zlatá medaile Ester Ledecké v lyžařském Super-G přišla jako blesk z čistého nebe. Již před olympiádou byl na spadnutí jeden globální kontrakt, který má po senzačním vítězství Ledecká téměř jistý. Už před olympiádou hovořil o smlouvě šéf marketingové divize agentury SportInvest David Trávniček, do jejíž stáje Ledecká patří.
„U Ester věříme, že olympijský úspěch nám pomůže k jedné další globální smlouvě. Takové ambice máme i proto, že se prosazuje v masovějším sportu, než je snowboard, v alpském lyžování,“ řekl jako předzvěst historického úspěchu Trávniček před začátkem Her.
Eva Samková, snowboardcrossařka. Sportovní senzaci předvedla na olympiádě v Soči tehdy jako dvacetiletá. I přes předchozí úspěchy v mládežnických kategoriích se až před čtyřmi lety dostala do povědomí veřejnosti tvář i disciplína Samkové. Její image pomáhá i jistá výstřednost, s jakou vystupuje - legendární je například knírek, který si maluje na obličej.
Po olympiádě byl tak logický zájem sponzorů, mnoho z nich však musel tým odmítnout. Samková je rovněž aktivní na sociálních sítích, kde hodně propaguje mobilní telefony Honor, automobilku Toyota nebo Red Bull.
Již několik let ji sponzoruje značka Vagus, která patří bývalému lyžaři Ondřeji Bankovi.
9
Fotogalerie

Ester Ledecká, Martina Sáblíková, Eva Samková. Jména, která na sebe delší dobu poutají pozornost veřejnosti, a tím pádem i zájem sponzorů. Všechny tři sportovkyně si navíc upevnily brand úspěchu na probíhajících zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu medailovým ziskem. Jak využívají známých tváří sponzoři a kam mohou spolupráci posunout aktuální medailové zisky? Více informací naleznete v galerii.