Mercedes-Benz C63 AMG Coupe z dílen Vorsteiner

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe při ladění Vorsteinerem přišel o tradiční trojcípou hvězdu na masce chladiče.

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe při ladění Vorsteinerem přišel o tradiční trojcípou hvězdu na masce chladiče. Zdroj: AUtorevue.cz

Americká ladičská společnost Vorsteiner připravila sadu modifikací pro špičkové kupé M-B C63 AMG.

Záběr Vorsteineru je dosti široký, nicméně všem jeho stavbám zůstává společný základ v podobě nějakého drahého automobilu, nejlépe evropské výroby. Z nedávné doby si možná vzpomenete na decentní ladění sedanu Rolls-Royce Ghost Vorsteiner nebo nové generace sportovního modelu Porsche 911 (991) V-GT.

V souvislosti se značkou Mercedes-Benz je pak třeba připomenout již takřka čtyři roky starou „černou vdovu“ Mercedes-Benz CLK 63 AMG vycházející z omezené tovární série Black Edition. Nyní se Vorsteiner k trojcípé hvězdě vrací a připravil sadu drobných vylepšení pro špičkový model Mercedes-Benz C63 AMG Coupe.

Mercedes-Benz C63 AMG CoupeMercedes-Benz C63 AMG Coupe|Autorevue.cz

Pokud by se vám zdálo, že na takovémto skvostu již není co vylepšit, pánové od Vorsteineru se pokusili dokázat, že nemáte pravdu. Pro kupé C63 AMG připravili celou řadu doplňků vyrobených z uhlíkových kompozitů, mezi než patří především nástavce spodní hrany předního nárazníku a postranních ventilačních otvorů, upravená maska chladiče zbavená znaku M-B, prahové obklady, odtrhová hrana na víku zavazadlového prostoru a robustní difuzor v zadním nárazníku.

Dále si můžete připlatit za různé kované ráfky s průměrem až 20 palců, několik druhů výfukové soustavy či rozmanité koberečky v interiéru i zavazadlovém prostoru. To je zatím vše, podvozek ani motor se zatím zřejmě od Vorsteineru pozornosti nedočkají. Výše popsané díly mají být k dispozici od letošního léta.