Mercedes-Benz CLA míří na mladé. Bude jejich volbou i u nás?

Mercedes CLA (Repro AutoRevue)

Mercedes CLA (Repro AutoRevue)

Novinka CLA podle vyjádření představitelů Mercedes-Benz přitáhne značce nové zájemce, mladé řidiče. Jako kupé vyhlížející čtyřdveřový vůz podle nich prý zaujme hlavně v USA a v Číně, kde jsou sedany oblíbené.

A u nás? Mercedes-Benz uspořádal v pražském hotelu Hilton galashow za účasti Leoše Mareše a hudební skupiny Chinaski. Pozval stovky úspěšně vyhlížejících lidí, bylo jim kolem 30 až 45 let. To očividně korespondovalo s úvahou představitelů německé značky, že nový CLA bude hlavně jejich volbou.

S velkou pompou pak byla v průběhu večera případným zájemcům z řad českých „yuppies“ oznámena cena. Je překvapivě příznivá. Vůz se u nás prodává již za 590 000 korun (s DPH za 713 900 korun). Jedná se o model CLA 180 (zážehový motor 1,6 l, 90 kW/122 k, manuální šestistupňová převodovka, maximální rychlost 190 km/h, spotřeba 5 l/100 km).

Nejdražší CLA 250 stojí 966 790 korun. Má také zážehový motor, o objemu 1991 cm³, výkonu 155 kW (211 k), automatizovanou dvouspojkovou sedmistupňovou převodovku 7GT-DCT, dosahuje maximální rychlosti 240 km/h a jeho kombinovaná spotřeba činí 6,2 l/100 km.

Za tak málo dostanu tolik? ptal se vzápětí nadšeně Leoš Mareš.

Mercedes-Benz považuje model CLA za nejdůležitější, za vlajkovou loď v nabídce svých kompaktních vozů. Zatímco v Evropě ho nabízí v těchto dnech, v USA se dostane k zájemcům v září a v Číně až příští rok v únoru.

Auto se vyrábí v Maďarsku

V Česku a v Evropě se nabízí se třemi benzinovými a jedním dieselovým motorem. Více dieselových motorů se objeví v nabídce postupně.

Vůz se vyrábí v maďarském závodě v Kecskemetu a jeho hlavními soupeři budou zástupci dalších dvou prémiových německých značek - sedan Audi A3 a BMW řady 3.

CLA zaujme podle představitelů Mercedesu-Benz designem, je to podle nich „nejaerodynamičtější produkční vůz světa“, a komfortem.

K minusům bude patřit horší výhled dozadu a to, že čahouni budou mít problém s místem na zadních sedadlech.

Zdroj: AutoRevue.cz