Metal se řítí do Medůzy. Poprvé

V Mostě bude historicky první metalový festival.

Most / Judas Priest Revival, absolutní špička revivalové scény v Čechách, rozjede tvrdou muziku na prvním metalovém festivalu v Mostě. „Zapřísáhlí fanoušci Judas Priest z Anglie i z Itálie je berou za nejlepší revival na světě,“ prozradil k trháku festivalu pořadatel Petr Hanka.

V Mostě metal chyběl

Dějištěm nultého ročníku Hi Metal Most 2010 bude kulturní dům Medůza. Půjde o první čistě metalový festival. „Roman Sigmund se Slávou Valvodou pořádají Most for Rock na podzim. S kamarádem Ivtomem jsme se rozhodli přitvrdit,“ sdělil Petr Hanka, podnikatel, který nikdy nic podobného neorganizoval. Je ovšem velkým příznivcem metalu.

„Metal v Mostě rozhodně chyběl. Na koncerty jsme dojížděli do jiných měst. S kamarádem Ivtomem jsme se shodli, že založíme jedinečnou jarní tradici,“ upřesnil Petr Hanka. Na Mostecku prý panuje obava, že na metalový koncert nepřijdou posluchači. „Prolomíme tuhle ledovou bariéru názorů. Když se to povede, nultý ročník odstartuje sérii festivalů do příštích let,“ dodal Petr Hanka.

Death i heavy metal

Pochopitelně pouze tehdy, když se Medůza nesloží jako domeček z karet. Hi Metal Most 2010 nabídne různé žánry od death metalu po speed, trash i heavy metal.

Festival začne dnes v 16 hodin. Vedle Judas Priest Revival zahraje Salamandra z Ostravy, předkapela pražského koncertu Iron Maiden. Dále zahrají Sixth Dimension z Mostu a Deathstar z Mostu. „Věřím, že náležitě rozvíříme stojaté vody a probudíme po zimě ospalé lidi,“ vyzval všechny Petr Hanka.