Michael Phelps se zapojil do reklamní kampaně Louis Vuitton

Michael Phelps

Michael Phelps Zdroj: E15 Eduard Erben

Seznam sportovců, kteří se zapojili do reklamní kampaně Louis Vuitton "Věčné hodnoty", se dále rozšířil. Počátkem léta tato značka oznámila spolupráci s jedním z nejlepších boxerů všech dob Muhammadem Alim. Nyní bude klasické kufry a cestovní tašky propagovat fenomenální americký plavec a nejúspěšnější olympionik všech dob Michael Phelps.

Na jednom ze snímků je sportovec, který má na kontě dvaadvacet olympijských medailí, zobrazen v plavkách a s plaveckými brýlemi ve vaně napuštěné vodou. Kufr značky Louis Vuitton leží nedbale pohozen na osušce vedle vany.

Na druhé reklamní fotografii dělá už oblečenému Phelpsovi společnost dnes sedmasedmdesátiletá bývalá sovětská gymnastka Larisa Latyninová, která se v hodnocení nejúspěšnějších sportovců letních olympijských her řadí s 18 medailemi na druhé místo. Tentokrát se Louis Vuitton rozhodl napsat popisek pod obrázek nikoli anglicky, ale italsky: Due percorsi straordinari. Uno stesso destino, což v překladu znamená: Dvě mimořádné cesty. Jeden osud.

Michael Phelps na letošní olympiádě v Londýně dokázal překonat Latyninovou v počtu nejvyšších ocenění a vévodí žebříčku hodnocení. Sportovec se ale nyní rozhodl opustit svět velkého sportu. Nedávno skončené olympijské hry se pro něho staly posledními.

Obrázky nafotila stejně jako většinu fotografií této značky legendární americká fotografka Annie Leibovitzová, která loni fotila pro tuto reklamní kampaň také Angelinu Jolieovou.