Mini Paceman: dvoudveřový crossover na prvních obrázcích

Mini Paceman

Mini Paceman Zdroj: Autorevue.cz

Mini Paceman
Mini Paceman
Mini Paceman
Mini Paceman
5
Fotogalerie
Značka Mini vrhla do éteru sérii snímků jen minimálně maskované novinky, na což jsou u koncernu BMW Group machři.

Pokud se na tyto snímky podíváte, bude vám jasné, že nás od oficiální premiéry nového modelu dělí pouze týdny. Obrázky zachycují crossover jednoduchými prostředky odvozený od prototypu Mini Paceman, který se veřejnosti představil na loňském autosalonu v Detroitu, resp. jeho sériové provedení.

Pro úplnost celého puzzle je třeba dodat, že tento koncept Mini Paceman je v podstatě pouze verzí kupé odvozenou od modelu Mini Countryman představeného na ženevském autosalonu v roce 2010. Třídveřový crossover na přiložených fotografiích je maskován pouze náznakově, a to prakticky pouze na zadní části karoserie.

Prezentace této novinky pro nás není ničím vyloženě překvapivým, neboť již letos v dubnu oznámil Kay Segler, vicepresident značky Mini, že model Mini Paceman bude představen v horizontu několika měsíců a do prodejů nastoupí na počátku roku 2013. „Mini Paceman je světově prvním Sports Activity Coupé v segmentu prémiových kompaktů,“ uvedl tehdy Segler a dodal: „Kombinuje čistou chuť pro extravaganci a nakažlivou radost z řízení ve stylu, který dokáže nabídnout pouze Mini.“

Mini Paceman: britský špílmachr na prvním videu

Ale zpět k novým snímkům. Z nich je patrné, že sériový kompakt Mini Paceman zůstává po stránce vzhledu věrný podobě studie Paceman Concept z loňského Detroitu. Co se rozdílů týče, všimneme si snad pouze v detailech přepracovaného tvarování masky chladiče a bočních ventilačních otvorů na předních blatnících.

Jak bylo uvedeno již výše, nový Mini Paceman využívá podlahové plošiny převzaté z pětidveřového typu Mini Countryman, přičemž také nabídka pohonných jednotek má zůstat zachována. Paceman však není pouze třídveřovou verzí Countrymanu, vyznačuje se totiž upravenou, sníženou a sportovním dojmem působící siluetou s klesající střechou, stoupající linií bočního zasklení a odlišným řešením zadní části karoserie včetně čela a rozšířených blatníků.