Mini představuje nový Clubman s pohonem všech kol ALL4

Mini Cooper S Clubman ALL4

Mini Cooper S Clubman ALL4

Mini Cooper S Clubman ALL4
Mini Cooper S Clubman ALL4
2
Fotogalerie
Vzhledem k počasí si automobilka Mini nemohla vybrat lepší dobu pro oficiální představení nového Clubmanu s pohonem všech kol, který je v tomto případě označován jako ALL4. Dostupný bude jak pro benzinový motor, tak pro diesel.

Přesně řečeno si případní zájemci mohou pořídit čtyřkolku v kombinaci s verzemi Cooper S Clubman a Cooper SD Clubman. Mini tedy nabízí pohon všech kol pro dvoulitrový benzinový motor naladěný na 141 kW (192 k), kde si můžete vybrat, zda chcete manuální šestistupňovou převodovku nebo osmistupňový automat. U dvoulitrového dieselu, který produkuje 140 kW (190 k), je k dispozici pouze osmistupňový automat.

Mini prezentuje pohon všech kol ALL4 jako novou generaci. Nový systém má být lehčí a má mít menší vliv na spotřebu. Clubman používá stále hnanou přední nápravu, ke které připojuje pomocí elektrohydraulické mezinápravové spojky nápravu zadní.

S manuální převodovkou zvládne benzinová verze sprint z nuly na 100 km/h za sedm sekund, diesel se rozjede z klidu na 100 km/h za 7,2 s.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz