Ministerstvo obrany prodává přes 30 nepotřebných nemovitostí

Armáda prodává přes 30 nepotřebných nemovitostí v ceně od 11 tisíc do 64 milionů korun. Zájemcům o koupi nabízí například hotel u přehrady Lipno, letiště u Tábora nebo bunkry. Oznámil to Vladimír Lukovský z tiskové služby ministerstva obrany. Prodejem majetku obrana pravidelně ulehčuje svému napjatému rozpočtu. Součet minimálních kupních cen všech 31 nabízených objektů dosahuje hodnoty přibližně 340 milionů korun.

Nejdražší z nabízených objektů je areál letiště Všechov u Tábora, který obrana nabízí za 64 milionů korun. Garážový dvůr v Písku mohou zájemci získat za 42 milionů, areál vojenské nemocnice v Klatovech za 21 milionů korun. Za podobnou cenu nabízejí vojáci ve stejném městě také ubytovnu. Kasárna pod vrchem Radobýlem u Litoměřic se prodávají za 29 milionů, nádraží v Praze - Čimicích za 50 milionů korun. Skladový areál v Liberci lze odkoupit za devět milionů, hotel v Horní Plané u Lipna za 50 milionů, šest milionů korun stojí kasárna v Přední Výtoni. Na prodej je i tanková střelnice u Jihlavy za 9,5 milionu.

Informace k výběrovému řízení na zjištění zájemce o koupi nemovitého majetku byly uveřejněny na internetových stránkách. Podrobné informace o objektech spolu s podmínkami prodeje a termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce jsou k dispozici na stejné webové adrese. Obrana letos hospodaří s rozpočtem nižším, než na jaký byla v uplynulých letech zvyklá. Na rok má nyní zhruba 49 miliard korun. I kvůli sníženému rozpočtu letos ministerstvo prodává ve velkém. Na internetu již nabídlo osobní automobily, přívěsy, motocykly či zahradní techniku.