Miss Junior: Jihočeška chce tančit a studovat medicínu

Jako jediná hájí barvy Jihočechů.

V soutěži Miss Junior zastupuje kraj šestnáctiletá Simona Veselá. Právě se připravuje na finále.
„Budu teď hodně odpočívat. Musím načerpat nové síly, a to jak do soutěže, tak do školy,“ říká Veselá, která v září půjde do druhého ročníku soběslavského gymnázia.
Pochází ze Skalice na Táborsku, prošla castingem v Budějovicích a přes semifinále v Praze. Dostala se do nejužšího výběru patnácti dívek. Každý kraj má jednu finalistku, jen z Pardubicka jsou dívky dvě.
Ze soutěže si Veselá už teď odnáší řadu zážitků. „Nikdy předtím jsem nezkoušela žádný casting, takže to všechno tady je pro mě premiéra. Zjistila jsem třeba, že dokážu celkem pohotově improvizovat. V semifinále při volné disciplíně selhala technika, ale přesto jsem tanec zvládla,“ popisuje.
Pohyb ji velice přitahuje. Tančí hip-hop a chystá se nastoupit do jihočeského tanečního studia Žába. Vedle toho se také věnuje postiženým lidem. Od zimy dochází do soběslavského centra Rolnička, kde se stala jednomu klientovi „kamarádem pro volný čas“.
„Vymýšlím mu program. Chodíme spolu na procházky, zkoušíme sporty,“ říká Veselá. Charitu má prý má pod kůží: chtěla by odjet a pomáhat v zemích třetího světa.
Nejdříve ale musí dokončit školu. Po gymnáziu plánuje studium medicíny, titul by nejraději získala v Praze. Předpoklady na to zřejmě má. Součástí jednotlivých kol Miss Junior je i IQ test, který pro ni dopadl podle prezidentky soutěže Kateřiny Hamrové nadprůměrně.
„Inteligence je jedním z důležitých faktorů soutěže. Nejde jen o to, jak dívka vypadá, ale také co v ní je. Nehledáme věšáky na prádlo,“ shrnula Hamrová.