Miton posiluje v gastronomii s rezervačním systémem Restu.cz

Restaurace U Emy Destinnové

Restaurace U Emy Destinnové Zdroj: Archiv ZEN

Investiční skupina Miton vymyslela plán, jak s rezervačním systém Restu.cz prorazit ještě u většího počtu restaurací než dosud. Firma odstartovala spolupráci se společností ASW Systems, která je největším dodavatelem pokladního a informačního softwaru pro tuzemské restaurace.

Už teď byl rezervační systém Restu.cz z hlediska počtu partnerských restaurací a zprostředkovaných služeb největší na trhu. „Spolupráce s ASW Systems by mohla zvednout náš podíl na trhu o dalších dvacet až třicet procent,“ řekl ředitel a spolumajitel firmy Pavel Suchánek.

Systém Restu.cz dosud obsluhoval dva tisíce českých restaurací. Díky spolupráci s ASW Systems se může dostat k tisícovce dalších.

Celkovou velikost trhu on-line rezervací v restauracích odhaduje podnikatel Suchánek ročně na desítky milionů korun. „Počáteční náklady jsou však taktéž hodně vysoké, řádově jde o nižší desítky milionů korun,“ dodal.

Nový projekt skupiny chce přilákat restaurace na slevu, kterou získají propojením obou systémů. Konkrétní výši poplatků však kvůli konkurenci provozovatelé zveřejňovat nechtějí.