Mlsná kuchařka z Chomutova

Knihu s recepty na vynikající jídlo pokřtila na Červeném Hrádku Halina Pawlovská.

Červený Hrádek | Fakt je to dobrý, neslo se sálem zámku Červený Hrádek při křtu nové kuchařky chomutovských autorek Jaroslavy Škrábalové a Markéty Markvartové. Většinu pokrmů v ní uvedených totiž na dvě stovky hostů mohly přímo na místě ochutnat.

„Přeji kuchařce úspěch a čtenářkám, ať jim chutná,“ zvolala při křtu do sálu kmotra knihy Halina Pawlovská.

Škrábalová ani Markvartová nejsou spisovatelky ani profesionální kuchařky. Nápad vytvořit kuchařskou knihu vznikl během dálkového studia Jaroslavy Škrábalové. Na jednom z kurzů se obě ženy seznámily při vaření. Vášnivé kulinářské diskuse přerostly v nápad napsat kuchařku svých originálních receptů.
„Recepty jsou to nezdravé, poctivé a naše,“ směje se Škrábalová, která upřednostňuje plnotučné jogurty a sýry.

„Nic, co by bylo ´light´v naší kuchařce hospodyňky nenajdou. Hlavně jsme se ale snažily postupy popsat jasně a stručně, tak, že by některé zvládly i děti. Vše je doplněno detailními fotografiemi. Kniha je určena především pro ženy, které nechtějí trávit hodiny v kuchyni, ale rychle, jednoduše a chutně uvařit,“ vysvětluje autorka.