Modřanský Háj: moderně v přírodě, s metropolí za zády

Bydlení hned u lesa, avšak se skvělou dostupností do centra. Kombinace takřka venkovského prostředí se všemi vymoženostmi, které skýtá život v metropoli. Tak lze charakterizovat rezidenční projekt obytného komplexu Modřanský Háj.

Právě v něm byl dokončen další bytový dům. Developerská společnost Avestus Real Estate staví projekt Modřanský Háj v několika fázích. První fáze byla zahájena v roce 2009 a stále pokračuje. Postavena byla první budova s celkem 24 byty. Ty již byly téměř všechny prodány a v současné době dochází ke kolaudaci druhé budovy. Ta nabízí 23 bytů o velikosti od 1+kk až po 4+kk. Projekt od architektonického studia A69 nabízí bydlení v přírodě v těsné blízkosti lesa na mírně svažitém pozemku o rozloze 12 ha. Vzniká v několika fázích a celkem zahrnuje 13 bytových, 9 terasových a 12 vilových domů a 20 dvojvil, které budou mít dohromady 600 bytových jednotek. Většina budov bude mít jen tři podlaží.

V porovnání s konkurenčními rezidenčními projekty Modřanský Háj vyniká právě komfortností a praktickou užitností bydlení. Každý byt má totiž vlastní balkon, terasu či zahradu. Samozřejmostí jsou pak garážová stání, při jejichž projekci architekt myslel i na větší auta. Do garáže se tak pohodlně dostanete i se svým SUV, na kterém máte například lyže. Zájemcům o prohlídky je k dispozici vzorový byt o velikosti 4+kk přímo v místě projektu v Modřanech, kde si mohou udělat lepší představu o finálním stavu, ve kterém byt přeberou. Na výběr přitom mají z široké palety vybavení od obkladů, povrchů podlah, dveří či sanity. Vzorový byt poskytuje také inspiraci pro zajímavý design a doplňkové vybavení bytů.

#####Zázemí znamená pohodlí

Dispozice bytů je flexibilní, důraz je vždy kladen na technické zázemí, jako je pračka a sušička mimo hlavní obytný prostor. S ohledem na co možná nejlepší funkční a praktické využití bytu, developer klade také důraz na dostatek úložného prostoru. U větších jednotek má každá ložnice pro větší pohodlí vlastní koupelnu.

Nedílnou součástí projektu je místní infrastruktura, včetně maloobchodních prostor, parku a dětského hřiště. Právě struktura uliček a malých náměstí rozmístěných mezi nízkopodlažní zástavbu doplněnou o potřebnou infrastrukturu vytváří praktické a přitom pokojné životní prostředí. Umístění vedle rozsáhlého přírodního parku Modřanská rokle – Cholupice (přes 1700 ha) přináší ideální podmínky pro rodinné bydlení.

#####Pěšky na golf i do lesa

Modřanský Háj vzniká v Městské části Praha 12, která představuje jednu z nejvyhledávanějších rezidenčních lokalit. Její přitažlivost spočívá v ideální poloze v blízkosti lesa, Vltavy i centra města se skvělým spojením na hlavní dálnice. Nedaleko je hustá síť autobusových a tramvajových linek. Developerská společnost Avestus Real Estate navíc jedná s Městskou částí Prahy 12 o zřízení dvou zastávek autobusu, které by měli rezidenti doslova před nosem. V docházkové vzdálenosti je i vlak. K dispozici je velké množství služeb, veřejných zařízení a možností pro volnočasové aktivity, jako je golfové hřiště, tenisová hala, cyklistické a bruslařské stezky.