Motivace ke studiu aneb proč začít studovat

Motivace ke studiu aneb proč začít studovat

Motivace ke studiu aneb proč začít studovat

Přemýšlíte o tom, zda má ještě cenu začít studovat anebo zda si vystačíte s tím, co již nyní víte? Uvažujete o studiu, které však neustále odkládáte? Neodkládejte již vaše rozhodnutí o zahájení studia, neboť 67 % z těch, kteří zahájení studia oddalují, nakonec nikdy nezačnou.

Pokud působíte ve firmě již delší dobu, a i když pracujete na 150 %, je váš vysněný kariérní postup stále v nedohlednu, je třeba si uvědomit, že být „pouze“ důsledný a pracovitý v dnešní době nestačí. Jedním ze způsobů, jak získat nové zkušenosti a poznatky, rozvinout komunikační dovednosti a schopnost týmového vedení, je studium manažerského programu MBA (Master of Business Administration).

Lidé, kteří se rozhodnou studovat MBA, chtějí maximálně využít čas strávený studiem. Požadují, aby jim škola poskytla konkrétní znalosti aplikovatelné do jejich praxe, a v neposlední řadě také upřednostňují, aby jim škola poskytla možnost řešit různé překážky, se kterými se setkávají ve svém pracovním životě.

Proto ten, kdo má o studium MBA zájem, by si měl pečlivě vybírat a zjistit si, zda mu škola nabídne právě ty znalosti využitelné v praxi, o které má zájem. Každá škola totiž přistupuje k výuce MBA jinak. “Například naše univerzita nabízí předměty zaměřené na management, marketing a komunikaci, HR nebo finance - tedy oblasti, se kterými se manažeři v praxi běžně setkávají. Dále mají studenti během studia možnost specializovat se dle svých potřeb a zájmů,” říká Pavel Makovský, ředitel LIGS University (www.ligsuniversity.cz).

Významným přínosem studia MBA je navázání kontaktů s ostatními studenty a tutory, kteří jsou profesionály ve svém oboru. Možnost sdílení informací a vytváření kontaktů je neocenitelná. Například v případě zmíněné LIGS University studenti mohou komunikovat prostřednictvím chatu na studentském webu, zároveň se setkávají na workshopech a seminářích, na akcích LIGS Clubu i při dalších příležitostech.

Vedle možnosti získat nové kontakty je velkým plusem, pokud škola svým studentům nejenže poskytne informace a znalosti, ale zároveň je naučí, jak s nimi nakládat a samozřejmě je uplatnit v praxi. Jen student, který pochopí souvislosti a světové trendy, může dosáhnout těch nejlepších výsledků v řízení firmy. Studium MBA navíc manažerům pomůže pohlížet na řízení komplexně a strategicky. Sami pak mohou pozorovat, jak získané poznatky převedené do praxe úspěšně fungují.

Studium MBA je zkrátka vhodné pro každého, kdo chce aktivně pracovat na své kariéře. Studentům může pomoci nejen v pracovním, ale i v osobním životě, protože součástí výuky je i osvojení si tzv. soft skills, mezi které patří mimo jiné schopnost efektivně komunikovat a vycházet s lidmi nebo motivovat sebe i ostatní.

LIGS UniversityLIGS University