Motoráček opět cestující sveze po nejkrásnější trati Prahy

Pražský Semmering

Pražský Semmering Zdroj: Profimedia.cz

Pražský motoráček opět cestující sveze po nejkrásnější trati Prahy, Pražském Semmeringu. Historický motorový vůz z poloviny minulého století bude lidi vozit od přelomu dubna a května každou sobotu a neděli. Ve vlaku platí lístky na pražské MHD.

Trať Pražského Semmeringu, která pro své převýšení a náročný terén dostala název podle rakouské vysokohorské železnice, vybudovala společnost Buštěhradské dráhy v 70. letech 19. století. Spojuje pražský Smíchov s Hostivicemi a cestujícím nabízí pozoruhodné pohledy na hlavní město.

Jízda začne na Hlavním nádraží. Vlak poté projede vinohradským tunelem přes nuselské údolí a železniční most na Výtoni. První zastávkou bude smíchovské nádraží, kde vlak zastaví v místě takzvaného severního nástupiště. Ze Smíchova motoráček vystoupá po smyčce nad Zlíchovem, po viaduktech překoná Prokopské údolí a přes zastávku Žvahov a kolem Dívčích hradů bude pokračovat do Jinonic. Dalšími zastávkami budou Cibulka a Stodůlky, vlak poté skončí jízdu ve Zličíně v blízkosti řepského sídliště. Jízda trvá půl hodiny.

Ve vlaku mohou lidé použít pražskou tramvajenku nebo přestupní jízdenku na pražskou MHD. Jízdenky je také možné zakoupit i přímo u průvodčího ve vlaku. Podrobnější informace o Pražském motoráčku včetně jízdního řádu najdou cestující na webových stránkách www.ropid.cz/cestujeme nebo na www.kzc.cz.