Můj klient spolupracuje, říká advokát z případu Anička

Jedenačtyřicetiletý muž, kterého policie obvinila v případu zmizení devítileté Anny Janatkové, údajně není na útěku a neskrývá se. Ve středu ho vyslechla policie.

„S naším klientem jsme v kontaktu a stejně tak i policie, se kterou spolupracuje,“ řekl serveru iDNES.cz Jan Fidler z advokátní kanceláře Alana Korbela, kterého muži soud přidělil jako obhájce. Policie vyhlásila na případ informační embargo. Proto se nechce k prohlášení vyjadřovat. Soud na obviněného neuvalil vazbu kvůli nedostatku důkazů. Stíhá ho na svobodě.

„Muž je obviněný z trestného činu zbavení osobní svobody zvláště trýznivým způsobem,“ řekl mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Martin Slováček. Konkrétní důkazy však podle něj policie nepřinesla. „Proti trestnímu stíhání jsme podali stížnost, protože podle nás nebyly splněné všechny podmínky,“ doplnil Fidler.

Muže vyslechla i policie

Podezřelého muže tento týden v Mostě zadržela i policie. Agentuře Mediafax to ve středu sdělil dobře informovaný policejní zdroj. Policisté muže zadrželi na místě, o kterém věděli, že ho často navštěvuje. „Přijali jsme taková opatření, aby neměl šanci uniknout. Po zadržení jsme ho předali kolegům z Prahy k dovýslechu,“ uvedl policejní zdroj.

Pražská policie informaci ani nepotvrdila, ani nevyvrátila, neboť odmítá průběh vyšetřování jakkoli komentovat a na případ uvalila informační embargo.