Muž ubil psy kovovou tyčí

Policisté z Uherského Hradiště šetří první letošní případ týrání zvířat. Ve vesnici Březová ubil mladý muž dva psy kovovou tyčí. Teď ho policisté obvinili.

Otřesná událost se stala v polovině srpna. Na jednom z vesnických dvorků dva psi zaútočili na domácí zvířata, slepice a krůty. Majiteli se to nelíbilo a rozhodl se, že psy usmrtí. „Podle jeho slov na to ale neměl žaludek. Sedmadvacetiletý muž, který byl u něj právě na návštěvě, se nabídl, že to udělá,“ popsal událost tiskový mluvčí policie Aleš Mergental.

Tak si mladý muž vzal kovovou tyč a vydal se na dvorek. „Oba psy, jednoho křížence jezevčíka a druhého afghánského chrta, bil tyčí přes čumák a přes hlavu. Skončil, až zvířata nejevila žádné známky života. Veterináři nám později potvrdili, že šlo o trýznivou, surovou a bolestivou smrt,“ vysvětlil Mergental.

Policisté se po případu dověděli od manželky majitele, která se vrátila domů a byla zděšená. Policisté nejdříve případ šetřili jako přestupek. Až po výpovědích svědků a konzultaci s veterinářem sdělili muži obvinění z trestného činu týrání zvířat, za který mu hrozí až tři roky vězení.

Hradišťští policisté naposledy šetřili podobný čin před dvěma lety. Muž z Kunovic tehdy vzal za ocas kotě a mlátil s ním o zem tak dlouho, dokud nezemřelo. Pak jej hodil do popelnice. Druhé kotě chtěl usmrtit stejným způsobem. I po mlácení ale mládě zvládlo utéct.