Můžeme jen překvapit

Hokejový útočník Vajgaru Marek Dvořák se už těší na druholigové finále s Pískem.

Hokejisté Vajgaru Jindřichův Hradec si zajistili postup do finále play-off druholigové skupiny Střed. Ve čtvrtfinále vyřazovací části hladce porazili Žďár nad Sázavou 3:0 a v semifinále si stejným poměrem poradili i s Benešovem. Sedmička oslovila dvaatřicetiletého hráče Vajgaru Marka Dvořáka.

Obě série skončily jednoznačně 3:0. Byly opravdu tak jednoduché?

Výsledky jsou každopádně jednoznačné. Ale série proti Benešovu mi připadala složitější. Nejtěžší okamžik nás potkal ve druhém utkání na ledě soupeře, kde jsme rozhodli na nájezdy. Hrálo se navíc obden a asi už jsme byli více unavení. Když se chodí do zaměstnání, tak je to o poznání náročnější.

Jak vidíte finálovou sérii s Pískem?

Ve finále bude Písek po základní části jednoznačným favoritem. Soupeře může svazovat to, že musí vyhrávat. My jsme si postupem do finále splnili cíl. Teď už můžeme jen překvapit a klidně jít až do baráže.

Proč jste nešetřili síly a nehráli na čtyři útoky?

V kabině si každý z hráčů k tomu mohl říct svůj názor. Ale trenéři nakonec zvolili před sérií s Benešovem hru se čtyřmi formacemi a v průběhu utkání se sestava stáhla na tři řady.

Mně osobně vyhovuje hrát na tři pětky. Radši jsem víc na ledě a v tempu. Rozhodující ale je, co prospívá mužstvu.

Denně dojíždíte do zaměstnání do Tábora sto kilometrů. Jak náročné to je?

Jsem překvapený, že letos na ledě docela stíhám. Je to možná i tím, že se mi daří. Pak to člověka baví a cítí se méně unavený.

Jak dlouho tohle tempo vydržíte? Neuvažujete, že skončíte?

To jsem zatím neřešil. Dokud mě to baví a budu na to mít, vydržím.

Loni v říjnu jste se oženil a v březnu se vám narodila dcera. Co plánujete dál?

Zatím se nenudím, stále mám co dělat. Poslední tři týdny jsem neměl volno. Z práce jdu na hokej, pak chvátám domů. Ještě by to chtělo postoupit a pak sehnat sponzora.

Skoro celou svou kariéru jste věrný klubovým barvám Jindřichova Hradce. Pouze jednu sezonu jste strávil v Táboře. Proč?

Před čtyřmi roky odehrál Hradec sezonu v první lize. Tehdy jsem pracoval v Táboře a to už nešlo s hokejem skloubit. Po roce Vajgar spadl do druhé ligy a já se vrátil.

Máte nějaký předzápasový rituál, který by vám pomáhal?

Mám jeden, který už dodržuji několik let. Nesmím jít při rozbruslení poslední na led. Došlo to tak daleko, že když se opozdím, požádám spoluhráče, aby počkali a já nešel poslední. A navíc v poslední době používám na chrániče na nohou stále stejnou izolačku.

Je něco, co vás mrzí?

David Kupec spoluhráčům už dlouho slibuje, že když dosáhne v základní části šedesáti kanadských bodů, tak koupí basu piva. I když hranici v průběhu sezony už překonal, tak se začal vykrucovat, že sázka platí, až když docílí sta bodů. Nakonec nasbíral pětašedesát bodů, ale stále se k slibovanému dárku nemá.