Muži unesli a znásilnili Vietnamku. Pak chtěli výkupné

Kriminalisté zadrželi dva muže z Třebíčska, kteří v srpnu unesli a znásilnili devětadvacetiletou Vietnamku z Brna. Hrozí jim 12 let vězení.

V deset hodin večer během srpnové noci unesli v Olomoucké ulici v Brně dva muži devětadvacetiletou Vietnamku. Ženu znásilnili a pod hrozbou zabití chtěli po bývalém příteli ženy výkupné půl milionu korun. Policie dvojici třicetiletých mužů z Třebíčska v uplynulých dnech zadržela.

„K únosu došlo 4. srpna v nočních hodinách poblíž tržnice v Brně v Olomoucké ulici. Ženu vtáhli do připraveného auta a odjeli s ní směrem k restauraci Rohlenka. Po telefonu pak po jejích příbuzných požadovali výkupné půl milionu korun. Jídlo koupili na benzínce. Své oběti vyhrožovali znásilněním a fyzickou likvidací, pokud nedostanou peníze,“ řekl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

V jednom případě dokonce ženu opravdu přinutili k pohlavnímu styku. Hned následující den krátce po druhé hodině odpolední je po fingované předávce peněz zadrželi kriminalisté ve Vysokých Popovicích na Brněnsku.

Oba muži nyní ve vazbě čekají, jaký trest si za své jednání odnesou. Za braní rukojmí a znásilnění jim hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.