Na Černé louce zněla rocková flétna

Nejslavnější pištec světa Ian Anderson se vrátil do Ostravy.

Ještě jednou v letošním létě zažila Ostrava atmosféru hudební pohody pod širým nebem. Téměř po deseti letech tu hrála legendární britská kapela Jethro Tull.
Kdo v neděli večer přišel na Černou louku, mohl si na chvíli připadat jako na festivalu Colours of Ostrava. Pódium i pulty zvukařů byly „na svých místech“, kolem stálo pár stánků a plochu zaplnily slušné tři tisícovky diváků. Oproti Colours však byl prostor ohraničený plotem a pivo stálo pětatřicet korun. Přesto se u stánků před začátkem koncertu tvořily dlouhé fronty.
Jethro Tull se předvedli jako kapela, která se obejde bez okázalých gest a své vystoupení staví na kvalitní a perfektně zahrané muzice. Však taky za více než čtyřicet let kariéry je z čeho vybírat.
Diváci se dočkali největších hitů z proslulých alb Aqualung, Stand Up či Thick as a Brick, které tvořily základ vřele přijatého vystoupení. Ianu Andersonovi, který v srpnu oslavil dvaašedesát let, už možná občas hlas nestačil tak jako před lety, ale nasazením on i ostatní muzikanti ukázali, že se do důchodu ještě zdaleka nechystají.