Na Horecku se srazilo několik aut

Dopravní nehodu pěti aut u křižovatky Na Horecku u Lipníku nad Bečvou vyšetřovali včera policisté. Havárii odnesly lehkým zraněním dvě ženy. Na vině byl řidič vozidla Ford, který nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do auta, které zastavovalo před ním. Způsobil tak řetězovou reakci.

Pětašedesátiletý řidič Fordu jel od obce Dolní Újezd ke křižovatce Na Horecku. „Nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil do zastavujícího auta Škoda Octavia. Tu náraz odmrštil na další vozidlo Škoda Fabia, ta narazila do přívěsného vozíku, který náraz rovněž posunul dopředu a tím narazil do zadní části přípojného osobního vozidla Opel,“ popsala řetězovou reakci přerovská policijení mluvčí Miluše Zajícová.

Ve vozidle Ford byly při nehodě lehce zraněné dvě ženy. Devětapadesátiletá spolujezdkyně, která seděla na zadním sedadle, se z nehody bude léčit až šest týdnů. Jedenašedesátiletá žena, která seděla na místě vedle řidiče, utrpěla zranění s jednorázovým ošetřením. Obě ženy převezla záchranka do hranické nemocnice.

V ostatních autech nebyl nikdo zraněný. „Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Příčina a míra zavinění jsou i nadále v šetření policistů,“ dodala policejní mluvčí.