Na letos nejdražší u nás prodané auto kupec čeká

Porsche 918 Spyder, ilustrační foto

Porsche 918 Spyder, ilustrační foto Zdroj: Autorevue.cz

Nejdražším prodaným autem v Česku bylo letos Porsche 918 Spyder za 21 milionů korun. Kupec ho získá až v druhé polovině příštího roku. Roční havarijní pojištění na unikátní auto stojí víc, než nová Octavia RS. Vyplývá to z údajů společnosti ePojisteni.cz.

Porsche 918 Spyder se vyrábí v limitované sérii 918 vozů. Vůz s hybridním pohonem s kombinovaným výkonem 887 koní zrychlí z nuly na 300 km/h za 22 vteřin a maximální rychlost by se měla pohybovat kolem 345 km/h. Havarijní pojistka vyjde v tuzemsku na 714.500 Kč ročně. Nový majitel si na auto bude muset třičtvrtě roku počkat, jeho výroba je naplánovaná až na červenec 2014.

Porsche 918 SpyderPorsche 918 Spyder | PorschePorsche 918 Spyder

Druhou příčku v letošním žebříčku nejdražších aut obsadil supersport Lamborghini Aventador v hodnotě 11 milionů Kč a na třetí pozici skončil luxusní Bentley Mulsanne za necelých devět milionů korun. I v jejich případě platí, že cena za havarijní pojištění je ve výši několika set tisíc korun ročně.

Bentley Mulsanne Mulliner DrivingBentley Mulsanne Mulliner Driving | BentleyBentley Mulsanne, ilustrační foto

Mezi deseti nejdražšími automobily převládají sportovní vozy, nejčastěji zastoupenou značkou mezi nimi je Ferrari. Jednou z mála typových výjimek je luxusně vybavený terénní Range Rover Autograph v ceně 3,3 milionu korun.

Range Rover. Po deseti letech nová generace.Range Rover. Po deseti letech nová generace. | E15Po deseti letech omlazený Range Rover, ilustrační foto