Na Matějské pouti v Praze nově poletí lidé volným pádem 80 metrů

Matějská pouť, ilustrační foto

Matějská pouť, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Návštěvníci letošní pražské matějské pouti se mohou těšit až na 120 atrakcí. Novinkou 420. poutě je atrakce s názvem Tower, na které poletí lidé volným pádem 80 metrů. Pouť začne na Výstavišti v Praze 7 v sobotu 28. února v 10:00, konat se bude do 19. dubna.

„Zhruba třetina atrakcí je adrenalinových, třetina pro ty nejmenší a třetina je pro všechny, na ně mohou rodiče s dětmi,“ řekl pořadatel pouti Jan Kočka.

Pro nejmenší děti je připraveno asi 30 atrakcí, mezi nimi třeba buggy auta, nafukovací skákadla nebo vláčky. Novinkou jsou dětské tanky, které jsou obdobou čtyřkolek a děti na nich budou jezdit v terénu. Pro starší jsou nachystány adrenalinové atrakce, například zmíněný devadesátimetrový Tower. Na něm jsou lidé vyvezeni nahoru, kde se s nimi sedačka několikrát otočí a poté letí volným pádem 80 metrů. Svézt se mohou také na řetízkovém kolotoči, vysokém 50 metrů. „Nechybí samozřejmě stánky,“ dodal Kočka.

Matějská pouť, ilustrační fotoMatějská pouť, ilustrační foto | Profimedia.cz

Součástí pouti bude den pro postižené děti, který se uskuteční 23. března. Veškeré atrakce budou pro děti v tento den zdarma. Součástí akce bude koncert, který se uskuteční od 15:00 do 17:00.

Pořadatelé nyní umisťují do areálu atrakce, které procházejí a kontrolují technici. V pátek by se měla uskutečnit kolaudace.

Matějská pouť bude otevřena od úterý do pátku od 14:00 do 21:00, o víkendu a ve svátcích od 10:00 do 22:00. V pondělí je zavřeno. Plné vstupné o víkendu je 25 korun, v týdnu deset korun, děti do 120 centimetrů vstupné neplatí.