Na ples? Kdo je dřevo, může do kurzu

Zájem o taneční kurzy vrcholí. Především mezi dospělými lidmi.

Naposledy tančil před dvaceti lety. A letos jej to čeká znovu. Manželka by totiž ráda navštívila některý z lednových plesů. On má ale pocit, že už všechno zapomněl.
S podobným problémem není osmatřicetiletý Liberečan Martin Dvořák sám. O taneční kurzy pro dospělé je každoročně velký zájem.

Průprava na ples

„Lidé přicházejí nejčastěji na popud svého partnera, který by se chtěl zúčastnit některého z lednových plesů. Oni sami ale tančit neumí nebo se tím naposledy zabývali na střední škole a dnes si už nic nepamatují,“ potvrzuje Jana Košková, vedoucí známého tanečního klubu.
Taneční kurzy pro dospělé pořádají Koškovi již od září. Mají osm lekcí a trvají zhruba dva měsíce. Lidé se v nich naučí základní kroky a některé variace.
„V kurzu se naučí všechno podstatné. Základní tance klasické i latinu. Pokud je projdou a nebudou švindlovat, mohou s klidným svědomím na ples. Navíc je zde dobrá parta. Některé páry se znají a na kurzy se chodí bavit jako za mladých let do tanečních,“ uvedla Košková.
Taneční kurzy pro dospělé pokračují i v lednu v Centru Babylon a ocení je především začátečníci. Zkrátka ale nepřijdou ani ti, kteří už základní kurz absolvovali nebo se považují za dobré tanečníky. Pro ně budou připraveny pokračovací a speciální kurzy pro dospělé přímo v prostorách Taneční školy Koškovi v Liberci v Pavlovicích. Začnou 6. ledna.

Plesy v kraji

LIBEREC - Dům Kultury
8. ledna - 1. Ples Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické Liberec
9. ledna - 1. Ples Gymnázia F. X. Šaldy Liberec
16. ledna - Ples Technické univerzity
21. ledna - 2. Ples Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické Liberec
22. ledna - Mocca Ples
29. ledna - Vojenský ples

Parkhotel SMRŽOVKA 16. ledna - Myslivecký ples
23. ledna - Ples Extrémistů

TANVALD - Sportovní hala
22. ledna - Maturitní ples Gymnázia Tanvald
30. ledna - Velký reprezentační ples města Tanvald

JABLONEC NAD NISOU - Eurocentrum
23. ledna - Ples FK Jablonec nad Nisou
30. ledna - Ples ZUŠ Jablonec nad Nisou